Karakter en gebruik van de Aussie


Australian Terrier www.von-den.grauen anfurten.nl
Haleth von den Grauen Anfurten

 

De Aussieis een sympathieke, vrolijke kleine Hond met een aanhanklijke karakter en gevoel voor humor.

 

Maar vooral in de pubertijd kunnen ze behoorlijk onstuimig zijn. Daarom hebben ze van begin aan een consequente maar liefdevolle opvoeding nodig.

Eenmaal volwassen gedraagt hij zich in huis rustig, aangepast en waakzaam, zonder een irritant keffertje te zijn.

in geen geval zou hij tekenen van hyperactiviteit vertonen.

Zijn tolerantie en kindervriendelijkkeit, zijn soziales wesen tegenover ardgenooten en andere dieren, en zijn makklijke opvoedbaarheijd maken hem tot een idealen gezinshond.

Het groote anpassingsvermogen zorgen davoor, dat men hem bijna overal kan houden.

Zijn trouwheid aan zijn territorium , zijn minder sterk ontwikkelte jachtdrift ( hij laat zich goed afroepen ), en zijn aanhanklijkheid hebben hem de bijname > de hond waarvoor je geen riem nodig hebt<.

De Aussie is een werkterrier met een sterke "will to please"!

En groote hond in een klein formaat, met wie je van alles kun doen. Flyball, obedience, mantrailing and dogdancing, alles kan.

Meenemen met hardloopen, walken, fietsen of als beglijdhond aan het paard, ja zelfs mee op segeltocht of bergwanderen, de Aussie find alles leuk behalve alleen thuis blijven. Dit maakt hem dus ongeschikt voor mensen, die de heele dag zonder hem weg zijn.

Dank zijn bovengemiddelde intelligentie kan hij met wat geduld en en veel belooning gemakklijk verrassende dinge leeren:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=5rMhV00PWXU

Maar je kun ook gewoon met hem wandelen ( maar dan graag de grote ronde ), want: je kun met hem werken maar je moet het niet. In de not kan hij zich ook een keer zelfs vermaken.