Wij fokken Australian Terriers


Australian Terrier von den Grauen Anfurten

 

 

Wij zijn een familie die gek is op honden en daar is het meeste eigenlijk al mee gezegd.

Op dit moment wonen we samen met een oude Deerhound teef en 10 Australische Terriers in ons huis. Sinds over 30 jaar houd en fok ik Deerhounds, fascinerende Schotse Windhonden, samen met mijn vriendin S. Ottofülling onder de naam van haar kennel 'Vom Welzerberg'

In 2006 hadden we ons eerste nest met Australische Terriers onder de kennelnaam 'Von den Grauen Anfurten'.

 

Fokdoel:

Mijn droom is het om een bijdrage te leveren aan het in stand houden van de orginaliteit van deze 2 fascinerenden rassen.

Ik probeer tijdens het fokken, door middel van de juiste selectie, hun gezondheid, prachtige charakter en hun natuurlijke uiterlijk te behouden.

Ik wil graag goed gesocialiseerde puppies aan verantwoordelijke mensen afgeven, die veel plezier aan hun nieuwe huisdier zullen beleven.

 

 

 

 -Sinds August 1986 is mijn kennel

 

>VON DEN GRAUEN ANFURTEN<

 

internationaal geregistreerd bij de Raad van Beheer.

 

 -Sinds 25 jaar ben ik lid van de DWZRV, WCW, KFT, WIN, Deerhoundclub NL en van de STC NL.

 

 -Sinds 20 Jaar 'run' ik als gediplomeerde Groomer mijn Trimsalon >IMLADRIS< in Dinxperlo. Gedurende vele jaren heb ik als lid ABHB voor het HKI en het CDB jonge trimmers in mijn vak opgeleid.

 

-Als gediplomeerde Paardefokker heb ik mij meer dan 30 jaren bezig gehouden met de genetica, anatomie, motoriek en gedragskunde, (erflijke) ziektes, fokkerij, dierenhouderij en natuurlijke voeding.

 

 -Wij hebben de kennis, middelen en de verantwoordelijkheid om te fokken.

 

 -Wij fokken ,volgens de richtlijnen van de STC NL met internationaal erkende FCI papieren van de RvB NL, uitsluitend met geselecteerde ouders op basis van gezondheid, goed karakter en ras-type.

 

 -Wij fokken met honden die verschillende nationale en internationale champions en titels gewonnen hebben. 

 

-Wij fokken nesten op basis van goed gekozen combinaties en hebben een fokdoel. Voor ons is de rashondfokkerij meer dan het produceren van schattige puppies.

 

 -Wij hechten grote waarde aan vroegtijdig en regelmatig contact met de nieuwe eigenaars van onze pups en geven een zeer uitgebreide uitleg over o.a. voeding en opvoeding. Ook bieden wij een levenslange begeleiding en ondersteuning naar wens.

 

 -Wij trimmen onze honden zelf (eerste trimbeurt is gratis ) of helpen bij het zoeken van de juiste trimsalon.

 

 -Wij nemen onze Aussie, door welke omstandigheden ook, terug indien nodig. Voor ons betekend ethiek bij het fokken, dat met de verkoop van een pup onze verantwoordelijkheid voor zijn welzien niet ophoudt.

 

 -Wij geven onze puppen niet voor de twaalfde week uit handen. Zij zijn tegen die tijd al gechipt, tweevoudig ingeënt met een EU-paspoort en door de dierenarts gezond verklaard.

 

 -Wij hechten groot belang aan een optimale opvoeding met veel bewegingsvrijheid en gezonde voeding met vers vlees en groente (25 jaar ervaring met BARF).

 

 -Wij fokken maximaal twee nesten per jaar en de puppies worden vanaf de eerste dag liefdevol door ons verzorgd.

 

 -Wij zien het opvoeden van onze puppies als een verrijking van ons leven, en wij hebben alles aan het houden en het fokken van honden aangepast.

 

 -Wij leven niet van, maar met onze honden en wij investeren veel tijd en liefde in onze hobby!